Jēra cepetis ar garšaugiem

Administrators, 2011. gada 22. novembris

Jēra cepetis ar garšaugiemSvaigi garšaugi piešķir jēra cepetim īpaši labu garšu un smaržu.

Gatavošanas laiks: apmēram 1st 45 min, no tām 1 st 15 min krāsnī + 15 min nostādināšana
Daudzums: 4-6 personām

1,5 kg jēra ciskas gabala
1 1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. melno piparu

Pildījumam:
3 saišķīši garšaugu (timiāna, estragona un rozmarīna)
2-3 ķiploka daiviņas

Pagatavošana:

  1. No ciskas izņem kaulu.
  2. Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem.
  3. Visus garšaugus sasmalcina. Ķiplokusn izspiež. Visu samaisa un pilda izņemtā kaula vietā.
  4. Cepeti nosien ar kokvilnas diegu.
  5. Cepeti liek cepamajā traukā. Gaļas biezākajā vietā dziļi iedur gaļas termometru.
  6. Cep krāsnī 175°C apm. 1 st 15 min, līdz gaļas termometrs rāda 70°C. Ja gaļas temperatūra būtu 75°C, tā būtu pilnīgi gatava.
  7. Cepeti izņem no krāsns. Pirms sagriešanas 15 minūtes nostādina.
  8. Jēra cepeti var pasniegt ar kartupeļu un fenheļu sacepumu un tomātu salātiem.

Padoms!
Kaulu var arī neizņemt. Blakus kaulam var iegriezt “kabatiņu” un pildīt ar garšaugiem. Tālāk gatavo, kā receptē norādīts.